Jessica Hoitink nieuwe voorzitter CWS

Jessica Hoitink is per 9 januari 2023 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Commissie Werkelijke Schade (CWS). Dit is vandaag bekend gemaakt in de Staatscourant.  

Hoitink heeft een achtergrond als jurist. De afgelopen jaren werkte zij als strategisch adviseur, (interim) bestuurder en toezichthouder in het (semi) publieke domein. Hoitink heeft zich toegelegd op veranderingsprocessen en sturingsvraagstukken. Zij is met name gespecialiseerd in complexe dossiers in een politiek-bestuurlijk krachtveld met veel betrokken stakeholders en tegengestelde belangen. 

Naast haar voorzitterschap van CWS is Hoitink onder meer actief als onafhankelijke voorzitter van de Raad van Toezicht Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei. Ook is zij lid van de maatschappelijke adviesraad van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

Jessica Hoitink: “Door de problemen met de kinderopvangtoeslag zijn veel gezinnen ongelooflijk hard geraakt en is het vertrouwen in de overheid ernstig geschonden. Het is van groot belang dat alle betrokkenen goed en binnen afzienbare tijd worden begeleid in hun herstel. Graag zou ik mijn kennis en ervaring inzetten om hieraan een bijdrage te leveren.”
 

Fotograaf: Pim Geerts