Over de Commissie

In juni 2020 stelde de staatssecretaris van Financiën de Commissie Werkelijke Schade in. De commissie onderzoekt in individuele gevallen de werkelijke schade die een ouder door de problemen met de kinderopvangtoeslag heeft geleden. Is die werkelijke schade hoger dan de compensatie die de ouder van de UHT heeft gekregen? Dan kan de CWS aan UHT adviseren om een aanvullende schadevergoeding uit te keren.

Advocaten, hoogleraren, lectoren en mensenrechtenexperts

De leden van de commissie hopen de schade en pijn van deze affaire zo veel mogelijk te verzachten. Het enige belang van de commissie is dat gedupeerde ouders de vergoeding krijgen waar ze recht op hebben.

Het lidmaatschap van de commissie is een functie die de leden gemiddeld een tot twee dagen per week uitoefenen. De commissieleden werken daarnaast bijvoorbeeld als advocaat, hoogleraar, lector, mensenrechtenexpert of adviseur. De leden beschikken over expertise om goed over schade te kunnen adviseren, zoals kennis van het herstelrecht en civiel recht. Zij zijn onafhankelijk en ze hebben nooit gewerkt bij de Belastingdienst/Toeslagen.

Voorzitter

Leden