Juridische hulp

Sommige ouders vinden het moeilijk om zelf het verzoekformulier in te vullen. Ze zoeken onafhankelijke (juridische) hulp bij het proces van de Commissie Werkelijke Schade. Ouders die dat willen kunnen kosteloos een advocaat krijgen. Deze kan hen helpen bij het verder herstellen van de schade die zij hebben opgelopen.

Bent u gedupeerde van de toeslagen kinderopvang? Dan kunt u gratis een advocaat krijgen via de Raad voor Rechtsbijstand. Deze advocaat is voor u gratis. U hoeft niets te betalen voor het werk dat de advocaat voor u doet. U hoeft dus ook geen eigen bijdrage te betalen. 

Er zijn twee voorwaarden:

  • U bent door de UHT erkent als gedupeerde bij de kinderopvangtoeslag.
  • U hebt géén rechtsbijstandverzekering die de volledige kosten van rechtsbijstand in het kader van de herstelregeling dekt.

Meer informatie bij de Raad voor de Rechtsbijstand

Op de website van Raad van de Rechsbijstand leest u meer over gratis juridische hulp voor u.

U vindt daar een aanvraagformulier. U vult het formulier in en stuurt het terug naar de Raad voor Rechtsbijstand. Als u dat wilt kan uw persoonlijk zaakbehandelaar of het serviceteam u helpen het formulier in te vullen. 

De Raad voor Rechtsbijstand stelt u op basis van uw gegevens een aantal advocaten voor. U maakt zelf een keuze. De Raad voor Rechtsbijstand koppelt u aan de advocaat van uw keuze.

Ook als u zelf al een advocaat hebt kunt u gebruikmaken van de regeling voor gratis rechtsbijstand. Vult u in dat geval op het formulier de naam van uw advocaat in.